Amerikai almás pite

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 22.5 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 12 gr keményítő
  • 5 gr sütőpor
  • 7.5 gr tejpor

Töltelék

  • 80 dkg alma
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg dió és édes morzsakeverék (100-100) (Győri kekszet szoktam használni hozzá)
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg méz
  • 1 vaníliarúd (kikapart, bele a citrom leve)

A pite tetejére

  • 10 dkg a tésztából reszelve
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, a vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben tudjuk összedolgozni. Rakjuk a hűtőbe, hogy egy picit dermedjen, mert úgy könnyebben lehet vele bánni. 10 dekányit tegyünk félre a díszítéshez. Mivel reszelni fogjuk, ezért a fagyasztóba tegyük be egy fóliába csomagolva.
Pucoljuk meg az almákat, kockázzuk fel. Egy pici citromlevet öntsünk rá, hogy ne barnuljon meg. A 10 dkg cukrot a mézzel tegyük fel egy nagy serpenyőben a tűzre, és olvasszuk fel. Adjuk hozzá a kikapart vaníliarúd belét. Mehet bele egy kis citromlé is. Ha már teljesen folyós, akkor a felkockázott almákat dobjuk bele, és forgassuk át alaposan. Adjuk hozzá a megmosott mazsolánkat. Daráljuk le a diót és a kekszet. Hogy ne ragadjon a dió a darálóba, egy kevés porcukrot rakjunk alá. Ha ezzel megvagyunk, és az alma is megpárolódott, az almát forgassuk bele a diós-kekszes darált keverékünkbe.
Szedjük ki a tésztát a hűtőből, nyomkodjuk meg egy picit, majd helyezzük bele a piteformába. Ha szimpatikusabb, kör alakúra nyújtsuk ki sodrófával, majd helyezzük bele a piteformába. Én jobban szeretem az ujjaimmal beledolgozni - annak ellenére, hogy úgy kevésbé lesz egyenletes a tésztánk. Ha ezzel megvagyunk, oszlassuk el a tésztán a diós-almás tölteléket. A maradék tésztánkat szedjük ki a fagyasztóból, reszeljük le, és keverjük össze a barna cukor-darált dió egyveleggel, és szórjuk a piténk tetejére.
Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra, majd süssük aranybarnára, kb. 40 perc alatt.

1
2
Ezt is szeretjük