Töltött, bundás zsemle

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

Formátlan szemöldökből tökéletes ív: 2 perc alatt átváltozik az arc »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Maradékok felhasználásának tökéletes módja. Nekem most pörkölt maradt, de működik gyros hússal, sült húsokkal...ilyenkor azonban érdemes mustárral vagy valamivel körbe kenni a zsemle belsejét, hogy ne legyen száraz, fojtó a végeredmény.
Csak az ízlésünk szabhat határt a töltésénél, egyet azonban tartsunk szem előtt: a sipkáját ne tartsa el a tölti, hogy sütés közben ne jusson bele az olaj!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db zsemle
  • 4 evőkanál maradék pörkölt vagy sült hús csíkozva
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • paradicsom
  • paprika
  • ízlés szerint mustár
  • torma
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • pici víz
  • bors
  • bő olaj a kisütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zsemle felső harmadát levágjuk. Kissé kiszedjük a belsejét, hogy férjen bele anyag.
Az aljukra mindnek kis reszelt sajtot tettem, majd ráhalmoztam a maradék pörköltet. Tettem rá egy karika paradicsomot és egy kis paprikát is,majd ismét sajttal zártam le. A lényeg, hogy a sipkája tökéletesen illeszkedjen, ne tartsa el a töltelék, mert úgy sütés közben bejut az olaj, mivel nem tudod rendesen bepanírozni.
A művelet a szokásos egy pici apróságot kivéve: a zsemléket kívülről nedvesítsük meg.
Egy tálba tegyünk vizet és a belemártott kezünkkel simítsuk át a zsemléket körbe. Ez segít ugye a lisztnek, hogy megtapadjon.
Innentől már minden a hagyományos úton zajlik. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.Jó bő, forró olajban sütjük ki. Nem fog szétnyílni, pedig én is nagyon féltem a sütésétől.
Szép barnára sütjük őket egyesével, majd a papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot.Hagyjuk picit hűlni és már ehetjük is. Ropogós, laktató, sokféleképp variálható, két szóval: NAGYON FINOM!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük