Fincsi epertorta

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

Formátlan szemöldökből tökéletes ív: 2 perc alatt átváltozik az arc »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a receptet az anyósomtól kaptam, Maria Hajková szakácskönyvéből származik. Nálunk ez az eperszezon slágere.

Hozzávalók 8 személyre:

  • _Tésztához_
  • 6 db tojás
  • 7 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 5 dkg darált dió
  • 5 ek rétesliszt
  • késhegyni sütőpor

Krémhez

  • 2 dcl tej
  • 20 dkg keményítőliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • 25 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd együtt tovább verjük. Fontos, hogy nagyon kemény legyen. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, és még mindig géppel verjük. Végül a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót keverjük hozzá szép lassan, óvatosan. A tésztát kikent, lisztel megszórt tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön sütjük meg. Ha kihűlt, ketté vágjuk és megkenjük.

Krém:
A tejben elkeverjük a keményítőlisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot és nagyon kis lángon vagy gőz fölött folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és összevegyítjük a már kihűlt péppel. Végül belekeverjük az apróra vágott epret.

Ezt is szeretjük