Krémes epertorta
A nagynéni receptje:)
Krémes epertorta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta (6 tojásból)
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
Krém
- fél kg eper
- 4 kanál cukor
- 1 habtejszínhab (500 ml
- _Tetejére_
- néhány szem eper
- színes cukordrazsé
Elkészítés:
Először megsütjük a piskótát:
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. Először felverjük a fehérjét. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra elkeverjük, majd óvatosan adjuk a fehérjéhez. Végül a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá kanalanként. Mehet is a sütőbe.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk, majd feldaraboljuk. Néhány szép szemet tegyünk félre a torta tetejére.
Majd keverjük a tejszínhez az apróra vágott epret. Verjünk kemény habot.
Vágjuk félbe a piskótát, és a két lap közé tegyünk a krémből. A maradékot pedig szépen kenjük a torta oldalára és a tetejére. Eperrel és színes cukorkával díszíthetjük a tortát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció