Krémes epertorta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagynéni receptje:)

Krémes epertorta

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta (6 tojásból)

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor

Krém

  • fél kg eper
  • 4 kanál cukor
  • 1 habtejszínhab (500 ml
  • _Tetejére_
  • néhány szem eper
  • színes cukordrazsé
Recept idők

Elkészítés:

Először megsütjük a piskótát:
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. Először felverjük a fehérjét. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra elkeverjük, majd óvatosan adjuk a fehérjéhez. Végül a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá kanalanként. Mehet is a sütőbe.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk, majd feldaraboljuk. Néhány szép szemet tegyünk félre a torta tetejére.
Majd keverjük a tejszínhez az apróra vágott epret. Verjünk kemény habot.
Vágjuk félbe a piskótát, és a két lap közé tegyünk a krémből. A maradékot pedig szépen kenjük a torta oldalára és a tetejére. Eperrel és színes cukorkával díszíthetjük a tortát.

Ezt is szeretjük