Diós kocka
Diós kocka
Hozzávalók 6 személyre
- 6 db tojás
- 25 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg liszt + 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg durvára darált dió
- 10 dkg darált dió
- 1 kiskanál fahéj
- Máz:
- 2 dl baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek. étolaj
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a darált és durvára vágott dióval, sütőporral, fahéjjal összekeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztott kihűlt csokoládéval.
Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztes diós keveréket.
Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral.
A csokikat vízgőz felett, olajjal elkeverve felolvasztjuk.
Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira.
Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk és így alakul ki a tetején e cirádás felület.
Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét.
Aki szereti 1 tk. őrölt gyömbért is tehet a tésztába.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept