Diós kocka

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diós kocka

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt + 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kiskanál fahéj
  • Máz:
  • 2 dl baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek. étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a darált és durvára vágott dióval, sütőporral, fahéjjal összekeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztott kihűlt csokoládéval.
Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztes diós keveréket.
Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral.
A csokikat vízgőz felett, olajjal elkeverve felolvasztjuk.
Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira.
Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk és így alakul ki a tetején e cirádás felület.
Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét.
Aki szereti 1 tk. őrölt gyömbért is tehet a tésztába.

Ezt is szeretjük