Diós kocka

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt + 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kiskanál fahéj
  • Máz:
  • 2 dl baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek. étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a darált és durvára vágott dióval, sütőporral, fahéjjal összekeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztott kihűlt csokoládéval.
Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztes diós keveréket.
Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral.
A csokikat vízgőz felett, olajjal elkeverve felolvasztjuk.
Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira.
Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk és így alakul ki a tetején e cirádás felület.
Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét.
Aki szereti 1 tk. őrölt gyömbért is tehet a tésztába.

Ezt is szeretjük