Töltött kagylótészta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régóta szemeztem az óriás kagylótésztával, gondoltam csinálok belőle valamit!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg darált hús
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1/2 saláta cukkini
  • ½ kaliforniai paprika (piros)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kevés olívaolaj
  • reszelt sajt
  • 15 db óriás kagylótészta
Recept idők

Elkészítés:

1. Először a ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeket, gombát és a vöröshagymát apró kockákra.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd beletesszük a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba kicsit megpárolódott tegyük rá összenyomott fokhagymát és a darált húst, és süssük tovább.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket is. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
4. Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
5. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, alufóliával letakarva 20 percig sütjük előmelegített sütőben, majd megszórjuk a sajttal és ráolvasztjuk.

Ezt is szeretjük