Töltött kagylótészta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régóta szemeztem az óriás kagylótésztával, gondoltam csinálok belőle valamit!

Töltött kagylótészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg darált hús
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1/2 saláta cukkini
  • ½ kaliforniai paprika (piros)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kevés olívaolaj
  • reszelt sajt
  • 15 db óriás kagylótészta
Recept idők

Elkészítés:

1. Először a ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeket, gombát és a vöröshagymát apró kockákra.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd beletesszük a gombát és tovább pirítjuk. Amikor a gomba kicsit megpárolódott tegyük rá összenyomott fokhagymát és a darált húst, és süssük tovább.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket is. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
4. Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
5. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, alufóliával letakarva 20 percig sütjük előmelegített sütőben, majd megszórjuk a sajttal és ráolvasztjuk.

Ezt is szeretjük