Házi omlós, sajtos pogácsa

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Házi omlós, sajtos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 l langyos tej
  • 2 dl olaj
  • 1 tk cukor
  • 2 csapott ek só
  • kb 5 dkg olvasztott, de nem meleg margarin
  • 30-40 dkg reszelhető sajt
  • 1 egész tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral elkeverem, és felfuttatom. Majd a többi hozzávalóval egy kellemesen lágy, finom tapintású tésztát gyúrok. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom 1 cm vastagra, megkenem az olvasztott margarinnal, majd megszórom reszelt sajttal.
Kinyújtom 1,5 cm vastagra, és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. A tepsiben egymástól egy picit távolabb teszem. Tojással megkenem - vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon és megszórom reszelt sajttal a tetejét.
220 C°-ra előmelegített sütőben, középen, 20-30 perc alatt pirosra sütöm.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük