Házi omlós, sajtos pogácsa
Házi omlós, sajtos pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1/2 l langyos tej
- 2 dl olaj
- 1 tk cukor
- 2 csapott ek só
- kb 5 dkg olvasztott, de nem meleg margarin
- 30-40 dkg reszelhető sajt
- 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral elkeverem, és felfuttatom. Majd a többi hozzávalóval egy kellemesen lágy, finom tapintású tésztát gyúrok. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom 1 cm vastagra, megkenem az olvasztott margarinnal, majd megszórom reszelt sajttal.
Kinyújtom 1,5 cm vastagra, és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. A tepsiben egymástól egy picit távolabb teszem. Tojással megkenem - vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon és megszórom reszelt sajttal a tetejét.
220 C°-ra előmelegített sütőben, középen, 20-30 perc alatt pirosra sütöm.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept