Napközis piskóta - csokiöntettel

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A napközis vagy más néven menza piskóta, szerintem mindenki kedvence. Már alig vártuk a suliban, hogy ez legyen az ebéd, de a munkahelyi menzán is kedvelt sütim volt. Nem mondom, hogy hipp-hopp elkészül, kicsit munkaigényes, de mindenképpen megéri a fáradozást, ha másért nem hát nosztalgiából ! :-)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 16 ek. cukor
  • 16 ek. liszt
  • fél csomag sütőpor

Csokiöntet

  • 1 csomag csokipudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 8 dl tej 5 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és lassan szitálva hozzáadjuk ( keverjük) a sárgájához, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, magas fokozaton kezdjük sütni kb. 5 percig, majd mérsékelt tűzön kb. 15-20 perc, amíg a teteje szép barnás nem lesz. Sütés közben a sütőt nem szabad nyitogatni, mert összeesik a piskóta, és mikor elkészül akkor is csak fokozatosan szabad kivenni. Először csak a sütőajtót résnyire, aztán lenyitjuk és pár perc múlva vesszük ki.
Az öntetnél most a legegyszerűbb változatot csináltam, és ami a leginkább hasonlít az igazi napközisre :5 dl tejet felteszünk melegedni, majd a maradék tejet a pudingporral, kakaóval, cukorral, és vaníliával simára keverjük. A biztonság kedvéért szűrőn keresztül a felforrt tejhez öntjük és állandó keverés mellett pár perc alatt összefőzzük.

A piskótakockát jól meglocsoljuk a csokiöntettel, és frissen langyosan tálaljuk !

Ezt is szeretjük