Medvehagyma pestós tészta

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Néhány éve minden tavasszal megjelenik az üzletekben a medvehagyma. Amellett, hogy kellemesen fokhagymás az íze, még egészséges is. Csökkenti a vérnyomást, jó hatása van a koleszterinszintre és vértisztító hatása van. Ezért egyre több receptet lehet olvasni a különféle gasztroblogokon, én is kipróbáltam már párat. Mivel nincs egész évben, ilyenkor dömpingszerűen készíti az ember a medvehagymás ételeket.
Medvehagyma pestós tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokor medvehagyma
- 1 maréknyi fenyőmag + kevés a tetejére pirítani
- 5 dkg reszelt Grana Padano
- 1 dl olívaloaj
- só
- őrölt színesbors
- 1 dob. penne tészta
Elkészítés:
A medvehagymát jól megmossuk, és többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük, és pépesítjük. Közben kifőzzük a tésztát, még melegen összekeverjük a pestóval, és pirított fenyőmagot szórunk rá.
A pesto jól záródó üvegben hetekig eláll a hűtőben, és nem csak tésztára, húsokra, szendvicsekbe is nagyon finom.



Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept