Medvehagyma pestós tészta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány éve minden tavasszal megjelenik az üzletekben a medvehagyma. Amellett, hogy kellemesen fokhagymás az íze, még egészséges is. Csökkenti a vérnyomást, jó hatása van a koleszterinszintre és vértisztító hatása van. Ezért egyre több receptet lehet olvasni a különféle gasztroblogokon, én is kipróbáltam már párat. Mivel nincs egész évben, ilyenkor dömpingszerűen készíti az ember a medvehagymás ételeket.

Medvehagyma pestós tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 maréknyi fenyőmag + kevés a tetejére pirítani
  • 5 dkg reszelt Grana Padano
  • 1 dl olívaloaj
  • őrölt színesbors
  • 1 dob. penne tészta
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát jól megmossuk, és többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük, és pépesítjük. Közben kifőzzük a tésztát, még melegen összekeverjük a pestóval, és pirított fenyőmagot szórunk rá.
A pesto jól záródó üvegben hetekig eláll a hűtőben, és nem csak tésztára, húsokra, szendvicsekbe is nagyon finom.

1
2

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük