Medvehagyma krémleves

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felfedeztem, hogy a tavaly gyökerestől elültetett medvehagyma kihajtott, és hát ügye muszáj volt megdézsmálnom...))

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 3 normál krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi vaj
  • fél leveskocka
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 citrom
  • 6-7 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A hámozott, felkockázott krumplikat felöntöm épp csak annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózom, hozzáteszem a fokhagymát és a vajat. Mikor félig puha, beleteszem a mosott, apróra vágott medvehagymát. Készre főzöm. Nem öntöm le róla a vizet, hanem vele együtt szitán áttöröm. (Lehet persze mixert is használni, de így finomabb lesz a püré.)
A leveskockát 2 dl vízben felfőzöm, és a krumplihoz öntöm. Újra felfőzöm, majd tejszínnel behabarom. Ízlés szerint kis citromlé adható még hozzá.
A vizet citromlével (lehet ecettel is) felforralom. Egy csészébe egyenként feltöröm a tojásokat, és onnan finoman a vízbe engedem. 3 perc alatt megfő. (Én annyit forgolódtam, hogy keményebb lett a kelleténél..)
Tálalásnál minden tányér levesbe teszek egy buggyantott tojást, és körberakom tépdelt medvehagyma levelekkel.

Ezt is szeretjük