Mediterrán baconos-sajtos kalács

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Barátnőimnek sütöttem ezt a mediterrán kenyeret (kalácsot), a csajos délutánunkhoz. A kevesebb több elvét követve, nem túloztam el a tölteléket, bacon, cottage sajt, trappista sajt, zöldfűszerek......, de a tölteléken mindenkinek ízlése szerint lehet változtatni.
Szendvics helyett, nagyon jó vendégváró .... ízlett is a lányoknak. :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 tk só
  • 1 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj

Töltelékhez

  • 20-30 dkg szeletelt bacon
  • 1 doboz zöldfűszeres szemcsés friss sajt
  • kb. 15 dkg 15 -20 dkg trappista sajt
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • kakukkfű

Tetejére

  • 1 db tojás + 1 evőkanál víz ( megkenéshez) szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a kelt tésztát. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez öntjük, majd a sóval és az olívaolajjal együtt összedolgozzuk, jól kidagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen legalább fél órát kelesztjük.
Addig elkészítjük a tölteléket. A bacon szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk( kisütjük belőle a felesleges zsírt), sajtot lereszeljük. Azért írtam szeletelt bacont, mert abból lehet szép apró kockákat vágni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. egy 30x40 cm-es téglalapot készítünk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a bacont, kevés zsiradékkal együtt, majd rákenjük a friss sajtot, és rászórjuk a reszelt trappistát. Megszórjuk a fűszerekkel, és óvatosan feltekerjük, majd kör alakban egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Megkenjük tojással, és a külső széleit kb.1- 2 ujjnyi vastagságban éles késsel bevagdossuk, majd megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 25-31 perc alatt szép pirosra sütjük.

1
2
Ezt is szeretjük