Angyalkalács - csokipudinggal

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztája hófehér (angyali) foszlós, a töltelék krémesen csokis. Ennek a kalácsnak már a neve is megfogott, mert mindent szeretek ami angyali.... :)

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 tojásfehérje
  • 1 evőkanál olaj

A töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 cs. főzhető csokoládés pudingpor
  • 2,5 dl tej

A kenéshez

  • 1 tojássárgája + 1 ek.víz
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a csomómentesen elkevert pudingport a kakaóval, tejjel és a cukorral, és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Utána kimérjük egy tálba a lisztet, közepébe beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a langyos tejjel. Hagyjuk az élesztőt ( 10-15 perc) felfutni, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és az olajat, és jól kidagasztjuk a tésztát.

Két cipót formálunk a tésztából, és pihentetés nélkül két téglalapra nyújtjuk.

Megkenjük a közben kihűlt csokikrémmel, és hosszanti oldalánál feltekerjük. Után a két tekercset lazán összefonjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük, majd megkenjük vízzel elkevert tojássárgájával.

Sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra sütjük. Az eredeti recept kenyérsütőformát ír, abban biztos jobban megtartja a formáját, de szerintem így sütőlapon is szép lett.

1
2
Ezt is szeretjük