Milánói makaróni

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez egy igazi családi recept, amit a nagymamámtól tanultam. Gyerekként, amikor nála nyaraltam mindig ezt kértem tőle ebédre, hiszen az ízével mindenkit le lehet venni a lábáról. Jó főzőcskézést!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 szál közepes sárgarépa
  • 1 fél fej zeller
  • 250 ml sűrített paradicsom
  • 2 ek oregánó
  • bors
  • babérlevél
  • 1 ek. cukor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gluténmentes makaróni tészta
  • 2 ek. olívaolaj
  • 30 dkg trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként megpucoljuk a sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát. A zellert és a sárgarépát leszereljük, külön és egy kis tálkába tesszük. Lábasban felhevített olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadjuk először a zellert és pároljuk 5 percig, majd szintén hozzáadjuk a sárgarépát. Miután megpároltuk a zöldségeket, a darált húst beletesszük és mindkét oldalát fehérre pirítjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot és annyi vizet öntünk bele annyit, amennyi ellepi a húst, majd a meghintjük csipetnyi sóval, borssal és 2-3 darab babérlevéllel. Az így kapott makaróni masszát fedővel lefedve 1-1,5 át főzzük. Közben a forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit. Tipp ha leszűrtük a tésztára öntünk egy kis olívaolajat, így nem ragad össze a tészta, akkor sem ha kihűlve marad belőle. Melegen tálaljuk friss sajtot reszelve rá.

1
2
Ezt is szeretjük