Milánói makaróni

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez egy igazi családi recept, amit a nagymamámtól tanultam. Gyerekként, amikor nála nyaraltam mindig ezt kértem tőle ebédre, hiszen az ízével mindenkit le lehet venni a lábáról. Jó főzőcskézést!

Milánói makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 szál közepes sárgarépa
  • 1 fél fej zeller
  • 250 ml sűrített paradicsom
  • 2 ek oregánó
  • bors
  • babérlevél
  • 1 ek. cukor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gluténmentes makaróni tészta
  • 2 ek. olívaolaj
  • 30 dkg trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként megpucoljuk a sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát. A zellert és a sárgarépát leszereljük, külön és egy kis tálkába tesszük. Lábasban felhevített olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadjuk először a zellert és pároljuk 5 percig, majd szintén hozzáadjuk a sárgarépát. Miután megpároltuk a zöldségeket, a darált húst beletesszük és mindkét oldalát fehérre pirítjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot és annyi vizet öntünk bele annyit, amennyi ellepi a húst, majd a meghintjük csipetnyi sóval, borssal és 2-3 darab babérlevéllel. Az így kapott makaróni masszát fedővel lefedve 1-1,5 át főzzük. Közben a forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit. Tipp ha leszűrtük a tésztára öntünk egy kis olívaolajat, így nem ragad össze a tészta, akkor sem ha kihűlve marad belőle. Melegen tálaljuk friss sajtot reszelve rá.

1
2
Ezt is szeretjük