Kétsajtos olívabogyós lepény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeretem az olaszos ízvilágot, ez a recept egy spontán sütés szülötte és nagy sikert aratott a barátaim és a kollégáim körében. El sem akarták hinni, hogy gluténmentes finomságot esznek. Ne feledjük, ha esetleg lisztérzékenyek vagyunk is az ínyenc falatokról egyáltalán nem kell lemondanunk. Jó sütögetést!

Kétsajtos olívabogyós lepény

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre gluténmentes liszt
  • 1/3 bögre tej
  • 1/4 bögre tejföl
  • 1/2 bögre reszelt trappista sajt
  • 10 dkg krémfehér sajt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 ek.olaj
  • 2 ek. sűrített paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és csomómentes tésztává keverjük. Végül a lereszelt trappista sajtot, kockára vágott krémfehérsajtot és a felvágott fekete olívabogyót a tésztához adjuk és elkeverjük benne. Ízesítjük sóval, oregánóval és őrölt színes borssal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük