Kétsajtos olívabogyós lepény
Szeretem az olaszos ízvilágot, ez a recept egy spontán sütés szülötte és nagy sikert aratott a barátaim és a kollégáim körében. El sem akarták hinni, hogy gluténmentes finomságot esznek. Ne feledjük, ha esetleg lisztérzékenyek vagyunk is az ínyenc falatokról egyáltalán nem kell lemondanunk. Jó sütögetést!
Kétsajtos olívabogyós lepény
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre gluténmentes liszt
- 1/3 bögre tej
- 1/4 bögre tejföl
- 1/2 bögre reszelt trappista sajt
- 10 dkg krémfehér sajt
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 2 ek.olaj
- 2 ek. sűrített paradicsom
Elkészítés:
Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és csomómentes tésztává keverjük. Végül a lereszelt trappista sajtot, kockára vágott krémfehérsajtot és a felvágott fekete olívabogyót a tésztához adjuk és elkeverjük benne. Ízesítjük sóval, oregánóval és őrölt színes borssal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept