Almás pite

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kedvenc családi sütink ez az almás lepény, anyukám receptje szerint. Más töltelékkel is lehet készíteni, pl. meggyel, túróval ....., és az almatöltelék alá lehet tenni darált diót is, de mi így simán jobban szeretjük. :)

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 poharas (kicsi) tejföl
  • 1 csom. vaníliacukor
  • 1 csom. sütőpor
  • 1 egész tojás+2 tojássárgája

Töltelék

  • 2,5 kg savanykás ( Idared) alma
  • fél citrom leve
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Először az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével és kb. 10 perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. Amíg hűl az alma, összeállítjuk a tésztát.

A lisztben elmorzsoljuk a Rámát, utána az összes többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk, lisztezett deszkán az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapíros vagy vajazott tepsibe ( sütőlapra ) rakjuk ( kb. 40x28 ).
Egyenletesen eloszlatjuk rajta az almatölteléket, és a tészta másik felével beborítjuk, körben a széleit lenyomkodjuk, majd villával végig megszúrkáljuk. Végül egy felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

Ezt is szeretjük