Almás pite

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kedvenc családi sütink ez az almás lepény, anyukám receptje szerint. Más töltelékkel is lehet készíteni, pl. meggyel, túróval ....., és az almatöltelék alá lehet tenni darált diót is, de mi így simán jobban szeretjük. :)

Almás pite

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 poharas (kicsi) tejföl
  • 1 csom. vaníliacukor
  • 1 csom. sütőpor
  • 1 egész tojás+2 tojássárgája

Töltelék

  • 2,5 kg savanykás ( Idared) alma
  • fél citrom leve
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Először az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével és kb. 10 perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. Amíg hűl az alma, összeállítjuk a tésztát.

A lisztben elmorzsoljuk a Rámát, utána az összes többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk, lisztezett deszkán az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapíros vagy vajazott tepsibe ( sütőlapra ) rakjuk ( kb. 40x28 ).
Egyenletesen eloszlatjuk rajta az almatölteléket, és a tészta másik felével beborítjuk, körben a széleit lenyomkodjuk, majd villával végig megszúrkáljuk. Végül egy felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

Ezt is szeretjük