Almás pite

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kedvenc családi sütink ez az almás lepény, anyukám receptje szerint. Más töltelékkel is lehet készíteni, pl. meggyel, túróval ....., és az almatöltelék alá lehet tenni darált diót is, de mi így simán jobban szeretjük. :)

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 poharas (kicsi) tejföl
  • 1 csom. vaníliacukor
  • 1 csom. sütőpor
  • 1 egész tojás+2 tojássárgája

Töltelék

  • 2,5 kg savanykás ( Idared) alma
  • fél citrom leve
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Először az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével és kb. 10 perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. Amíg hűl az alma, összeállítjuk a tésztát.

A lisztben elmorzsoljuk a Rámát, utána az összes többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk, lisztezett deszkán az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapíros vagy vajazott tepsibe ( sütőlapra ) rakjuk ( kb. 40x28 ).
Egyenletesen eloszlatjuk rajta az almatölteléket, és a tészta másik felével beborítjuk, körben a széleit lenyomkodjuk, majd villával végig megszúrkáljuk. Végül egy felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

Ezt is szeretjük