köles brokkolival és pirított hagymával
Köles brokkolival és pirított hagymával
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg köles
- 20 dkg brokkoli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél doboz kefir
- só
- őrölt feketebors
- fokhagyma granulátum
- ételízesítő
Elkészítés:
A köles sós, fokhagymás, ételízesítős vízben puhára főzzük.(legalább 4x - 5x annyi vízben főzzük mint a köles mennyisége, 10 dkg= kb. 1 kávés csészényi) Miután megfőtt, alaposan lecsepegtetjük egy szűrőn, ez idő alatt a brokkolit puhára, de még éppen roppanósra pároljuk.A brokkolit is jól lecsepegtetjük majd apró kockára vágjuk.A felaprított vöröshagymát olívaolajon aranybarnára pirítjuk.
Egy tálban a kölest, a brokkolit, a pirított hagymát és kefirt alaposan összekeverjük és fűszerekkel ízesítjük. Végezetül egy tepsibe helyezzük, szépen elegyengetjük és 180-200 fokon 20 percig sütjük.
Jó étvágyat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept