Gödöllöi csirkecomb párolt barackkal

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Suliban..

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db egész csirkecomb
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 15 dkg csirkemáj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • majoránna

Párolt barack

  • 1 konzerv barack
  • kis darab vaj
  • csipet fahéj és szerecsendió
  • 1 kanál cukor

Kukoricás rizs

  • 1 mérőpohár rizs
  • pici só
  • 1 konzerv kukorica
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, és a bőrüket fellazítjuk, besózzuk. Állni hagyjuk kb. 30 percet hűtőben
A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
A töltelékek: A gombát megtisztítjuk, és 5 mm-es kockákra vágjuk.
A csirkemájat megmossuk, és szintén apró kockákra vágjuk gombát és a csirkemájat. Lassan megpirítjuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és meghintjük a vágott petrezselyemzöld felével. A ragut félretesszük, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, beletesszük a tojásokat és a petrezselyemzöld másik felét. Ízesítjük sóval, borssal majoránnával.
A combok betöltése: A csirkecombok bőre alá töltjük a tölteléket.
Sütése: A sütőedényt kikenjük zsiradékkal, és meghintjük kevés zsemlemorzsával.
Ropogósra sütjük 180°C-on

Köret elkészítése: őszibarackot (konzerv) negyedeljük serpenyőben, vajban kristálycukorral megszórjuk, átpirítjuk fahéjjal és egy nagyon kevés szerecsendióval megszórjuk, összepároljuk..

Kukoricás rizs: Kimérjük a kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk és feltesszük melegedni. A rizst kevés olajon fehéredésig hevítjük, hozzáöntjük a forrásban lévő vizet, fedő alatt pároljuk, amíg van rajta folyadék. Ha a rizs magába szívta a folyadékot, levesszük a tűzről, de továbbra is fedő alatt tartjuk, tálalás előtt villával fellazítjuk.

A kukoricát sós vízben megfőzöm, és hozzákeverem, majd formázva tálalom, petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is szeretjük