Répatorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszer párom keresztanyukája hozott látogatásakor ilyen süteményt. Nem sikerült kitalálnunk, mi is van benne - ennek már vagy 5 éve. Amikor elmondta, hogy répa, azonnal kellett a recept. Nagyon finom, könnyű, sok formában elkészíthető, Húsvétkor kötelező, de simán hétvégi desszertnek is fantasztikus!

Répatorta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 4 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 bögre kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 1 csipet só
  • 1 bögre étolaj
  • 2 csomag sütőpor
  • 1,5 bögre rétesliszt
  • 1,5 bögre darált dió
  • 40-50 dkg reszelt sárgarépa
Recept idők

Elkészítés:

A liszten, dión és répán kívül mindent összekeverünk. Amikor kész, belekeverjük az előzőleg kihagyott alapanyagokat.
Végig dolgozhatunk robotgéppel.
Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.
A tepsi mérete: 34x26x5 cm.
Beletöltjük a tésztát, ami magától gyönyörűen eloszlik, csak kicsit kell rásegíteni.
Nem szükséges előmelegíteni a sütőt, 30 percig nagy lángon, majd további 20 percig kis lángon sütjük tűpróbáig. (Nekem a gáz csak így sütött, most villannyal 195 fokon sült 25 percig, majd további 30 percig 170 fokon.)
Nem kell kétségbe esni, ha érintésre kissé lánynak találjuk a tészta közepét, amikor kihűl jó szivacsos lesz.
Amikor kihűlt lehet szeletelni.
Aki nem szereti a répát, ebben a sütiben észrevétlenül el tudja fogyasztani. :)

1
2
3
4
Ezt is szeretjük