Narancsos túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lánykám barátnőjének, Lucának a szülinapjára sütöttem ezt a tortát. A túrókrémtől könnyű, a narancstól kissé savanykás illatos, a piskóta puhán omlós.... érdemes megsütni ...nagyon finom ! :)

Narancsos túrótorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 db tojás
  • 6 evőkanál melegvíz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csom. sütőpor
  • _Krém_
  • 75 dkg tehéntúró
  • 1 csom. vanília pudingpor
  • 4 dl tej 15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 1 narancs héja+leve 1 narancs a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel kézi robotgéppel kikeverjük. A fehérjét kevés cukorral habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A sárgájás krémhez óvatosan apránként szórva hozzákeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát nem szoktam semmivel bekenni, mert akkor magasabb marad, jobban tapad a piskóta. (de lehet vajazni-lisztezni )
Tűpróbáig megsütjük, fokozatosan nyitjuk ki a sütőt, először csak kitámasztani, aztán kinyitni a sütőajtót és 5-10 perc múlva kivenni, mert különben visszaesik.
A túrót krumplinyomón áttörjük, hogy simább legyen. A pudingporból a 4 dl tejjel sűrűbb pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni. A narancsot jól megmosva a héját lereszeljük, majd a levével együtt a túróhoz adjuk.
Ha a puding kihűlt (nem baj ha csomós) beleöntjük a túróhoz és a porcukorral, narancslével, narancshéjjal együtt robotgéppel habosra keverjük. Lehet 50 dkg túró és 25 dkg margarinnal is készíteni, de én most direkt spóroltam ki a vajat, és így könnyebb lett a krém.
A piskótát ketté vágjuk és megkenjük a túrókrémmel, úgy hogy maradjon kívülre is, majd narancsszeletekkel díszítjük.

Ezt is szeretjük