Tejszínes mascarpone torta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes mascarpone torta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta:

  • 6 db tojás
  • 8 ek. kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 12 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 12 ek. liszt
  • 4 ek. kakaó

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 1/2 l habtejszín
  • 100 g + 3 ek. porcukor
  • 8 dkg kristálycukor / lehet barna is/
  • 3 dkg margarin
  • 30 ml tej
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
Háromfelé osztva, sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítva kisütjük.
A krémhez felverjük a tejszínt a mascarponéval és 3 ek. porcukorral.
Karamell: egy lábasban a kristálycukrot felolvasztjuk a vajjal, aranybarnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék porcukrot.

A lapokat megkenjük a krémmel. Tetejére is krém kerül, majd rácsurgatjuk a karamellt.

Ezt is szeretjük