Sólet
Sólet
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg bab
- 6 tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- árpagyöngy
- 0.5 kg füstölt hús (lehet kolbász, tarja, sonka...)
- 4-5 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A babot néhány órára vízbe áztatom. Majd egy cserépedénybe teszem az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, ízesítem tetszés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, árpagyöngyöt rakok hozzá, majd a felszeletelt füstöltet. Az egészet jól összekeverem, és felengedem vízzel. Jó pár óra alatt sül meg. Közben a tojást is megfőzöm.
![15842017 761fe63320a3d58cef545728569154f8 wm](https://kep.index.hu/1/0/5852/58521/585214/58521461_6dffa69eacab6f40a339f8634b88d938_wm.jpg)