Gundel Palacsinta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Suliban

Gundel palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

Palacsintához

  • 1 tojás
  • ½ csésze liszt
  • ½ csésze tej
  • ¼ tk vaníliás cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1/3 csésze szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • napraforgóolaj a sütéshez

Töltelékhez

  • 60 g őrölt dió
  • 65 g durvára darált dió
  • 1/3 csésze tejszín
  • 2 ek rum
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Csokoládészószhoz

  • 50 g étcsokoládé
  • 2 tojássárgája
  • ½ ek vaj
  • ½ csésze tej
  • 2 ek kristálycukor
  • ½ tk vaníliás cukor
  • 1 tk kakaópor
  • 1 ek rum
Recept idők

Elkészítés:

1: A tejet, a tojást, a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd az ásványvízzel hígítjuk. Fél órára félretesszük a tésztát, pihentetjük.
2: Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket: a tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további három percig forraljuk.
3: A harminc perc leteltével felforrósítjuk a palacsintasütőt, kevés olajat csepegtetünk bele, és megsütjük a négy palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tölteléket és félbe, majd még egyszer félbe (tehát negyedbe) hajtjuk őket.
4: A csokoládészószhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a tejjel együtt, a vízgőzről levéve habverővel belekeverjük először a tojás sárgákat, majd a többi hozzávalót. Visszatesszük a vízgőz felé és néhány percig melegítjük a szószt.
A palacsintasütőben diónyi vajat felolvasztunk és közepes lángon átmelegítjük, kissé megpirítjuk a már megtöltött és összehajtott palacsintákat. Nagy tányérra téve és a csokoládészósszal leöntve azonnal tálaljuk a Gundel palacsintát.

Ezt is szeretjük