Rákóczi túrós

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy éve vendégségben kóstoltam meg először ezt a süteményt. Nagyon megízlett. A nagynéném receptkönyvében találtam ezt receptet, amit ki is próbáltam. Azóta már egyszerre több tepsivel sütök, mert hamar fogy :)

Rákóczi túrós

Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához

  • 24 dkg liszt
  • 12 dkg vaj/ margarin
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor (20 g)
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa

Díszítéshez

  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a tésztát, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben (180°C-on) világos rózsaszínűre sütjük.

Közben a túrót áttörjük a cukorral és a tojássárgákkal habosra kikeverjük. Végül egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjéket. A tészta tetejét meghintjük a zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

A díszítésre szánt tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, nyomózsákba tesszük és a készre sült tészta tetejét berácsozzuk vele. Még annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy a rácsok is rózsaszínes színűek legyenek. Kivétel után a rácsközöket baracklekvárral kitöltjük.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk és tálaljuk.

Ezt is szeretjük