Gulyásleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gulyásleves

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 dkg disznóhús
  • 30 dkg marhahús
  • 2-2 db fehér és sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 2-3 babérlevél
  • 3 maréknyi kömény
  • bors
  • zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirosarany vagy ha valaki szereti, akkor csöves paprikával is lehet
  • pirospaprika
  • 2 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

A felaprózott hagymát zsíron üvegesre párolom, majd hozzáadom a pirospaprikát. A 2 cm-re kockázott húsokat hozzárakom a paprikához és elkezdem párolni. Amikor a húst már megfogta a hő, akkor egy kis vizet és a paradicsompürét adok hozzá. Csak annyi folyadékot használok, hogy épp ne borítsa be a húst teljesen. Így párolom a húst addig, amíg a marhahús közepesen puha nem lesz. Ekkor a felaprózott répákat hozzáadom, melléteszem a babérlevelet, három maréknyi kömény magot (nem daráltat), sózom, borsozom és ízlés szerint paprikával még ízesítem, majd szintén adok még hozzá vizet, hogy ellepje. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a kockázott burgonyát is hozzáadom, szintén adok még hozzá vizet, hogy ellepje és végül készre főzöm!
Fontos, hogy minden hozzávaló megfőjön!

Friss kenyérrel tálalom!

1
2
Ezt is szeretjük