Gulyásleves
Gulyásleves
Hozzávalók 8 személyre
- 30 dkg disznóhús
- 30 dkg marhahús
- 2-2 db fehér és sárgarépa
- fél zellergumó
- 2-3 babérlevél
- 3 maréknyi kömény
- só
- bors
- zsír
- 2 fej vöröshagyma
- pirosarany vagy ha valaki szereti, akkor csöves paprikával is lehet
- pirospaprika
- 2 kis doboz paradicsompüré
Elkészítés:
A felaprózott hagymát zsíron üvegesre párolom, majd hozzáadom a pirospaprikát. A 2 cm-re kockázott húsokat hozzárakom a paprikához és elkezdem párolni. Amikor a húst már megfogta a hő, akkor egy kis vizet és a paradicsompürét adok hozzá. Csak annyi folyadékot használok, hogy épp ne borítsa be a húst teljesen. Így párolom a húst addig, amíg a marhahús közepesen puha nem lesz. Ekkor a felaprózott répákat hozzáadom, melléteszem a babérlevelet, három maréknyi kömény magot (nem daráltat), sózom, borsozom és ízlés szerint paprikával még ízesítem, majd szintén adok még hozzá vizet, hogy ellepje. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a kockázott burgonyát is hozzáadom, szintén adok még hozzá vizet, hogy ellepje és végül készre főzöm!
Fontos, hogy minden hozzávaló megfőjön!
Friss kenyérrel tálalom!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept