
Almáslepény
Ez is érdekelhet
Retikül

Top olvasott cikkek
Almáslepény
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
- 75 dkg alma
- 10 dkg dió
- kis zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a vaníliás cukort, 1 tojássárgát, és kis tejfölt. Jól összegyúrjuk, majd kettévesszük a masszát. A tészta egyik részét kinyújtjuk, rátesszük a sütőlapra, meghintjük egy kis zsemlemorzsával, majd a reszelt almát és a darált, cukorral összekevert diót tesszük rá. Utána jöhet rá a másik kinyújtott tészta, végén tojássárgával megkenjük. Porcukrot is hinthetünk a tetejére.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept