Almáslepény
Ez is érdekelhet
beauty and style
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »
- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »

Top olvasott cikkek
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Almáslepény
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
- 75 dkg alma
- 10 dkg dió
- kis zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a vaníliás cukort, 1 tojássárgát, és kis tejfölt. Jól összegyúrjuk, majd kettévesszük a masszát. A tészta egyik részét kinyújtjuk, rátesszük a sütőlapra, meghintjük egy kis zsemlemorzsával, majd a reszelt almát és a darált, cukorral összekevert diót tesszük rá. Utána jöhet rá a másik kinyújtott tészta, végén tojássárgával megkenjük. Porcukrot is hinthetünk a tetejére.
Még több recept