Almáslepény
Almáslepény
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
- 75 dkg alma
- 10 dkg dió
- kis zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a vaníliás cukort, 1 tojássárgát, és kis tejfölt. Jól összegyúrjuk, majd kettévesszük a masszát. A tészta egyik részét kinyújtjuk, rátesszük a sütőlapra, meghintjük egy kis zsemlemorzsával, majd a reszelt almát és a darált, cukorral összekevert diót tesszük rá. Utána jöhet rá a másik kinyújtott tészta, végén tojássárgával megkenjük. Porcukrot is hinthetünk a tetejére.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept