Húsos-kolbászos lasagne

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fél szál kolbász
  • szalonna
  • paprikakrém
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 doboz lasagne (12 db)
  • 10 dkg sajt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • _Besamel mártás_
  • fél liter tej
  • 2 kanál vaj/margarin
  • 2 kanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Feltesszük főni a tésztát, közben elkészítjük a szószt.
Kis zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Majd ehhez tesszük a szalonnát, a kis darabokra szelt kolbászt. Kicsit később tesszük hozzá a darált húst. Ha kifehéredett, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd pirospaprikával és paprikakrémmel. Tulajdonképpen pörköltalapot készítünk.
Jöhet a besamel. Felforraljuk a tejet. Utána odatesszük a vajat/margarint, és hozzáadjuk a lisztet. Kissé megpirítjuk. Majd szép lassan adagoljuk hozzá a tejet. Egy kicsit sűrűsödjön be.
Ha mindennel végzünk, összeállítjuk az egészet.
Egy edény aljára kis szószt teszünk, rá a tésztát, majd megint a húsos szósz jön, arra besamel. Így folytatjuk, amíg van hozzávalónk. Végül a tészta tetejére is tegyünk besamelt és rá a reszelt sajtot. Süssük szép pirosra.

Ezt is szeretjük