Húsos-kolbászos lasagne

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsos-kolbászos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fél szál kolbász
  • szalonna
  • paprikakrém
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 doboz lasagne (12 db)
  • 10 dkg sajt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • _Besamel mártás_
  • fél liter tej
  • 2 kanál vaj/margarin
  • 2 kanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Feltesszük főni a tésztát, közben elkészítjük a szószt.
Kis zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Majd ehhez tesszük a szalonnát, a kis darabokra szelt kolbászt. Kicsit később tesszük hozzá a darált húst. Ha kifehéredett, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd pirospaprikával és paprikakrémmel. Tulajdonképpen pörköltalapot készítünk.
Jöhet a besamel. Felforraljuk a tejet. Utána odatesszük a vajat/margarint, és hozzáadjuk a lisztet. Kissé megpirítjuk. Majd szép lassan adagoljuk hozzá a tejet. Egy kicsit sűrűsödjön be.
Ha mindennel végzünk, összeállítjuk az egészet.
Egy edény aljára kis szószt teszünk, rá a tésztát, majd megint a húsos szósz jön, arra besamel. Így folytatjuk, amíg van hozzávalónk. Végül a tészta tetejére is tegyünk besamelt és rá a reszelt sajtot. Süssük szép pirosra.

Ezt is szeretjük