Húsos-kolbászos lasagne

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Húsos-kolbászos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fél szál kolbász
  • szalonna
  • paprikakrém
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 doboz lasagne (12 db)
  • 10 dkg sajt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • _Besamel mártás_
  • fél liter tej
  • 2 kanál vaj/margarin
  • 2 kanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Feltesszük főni a tésztát, közben elkészítjük a szószt.
Kis zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Majd ehhez tesszük a szalonnát, a kis darabokra szelt kolbászt. Kicsit később tesszük hozzá a darált húst. Ha kifehéredett, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd pirospaprikával és paprikakrémmel. Tulajdonképpen pörköltalapot készítünk.
Jöhet a besamel. Felforraljuk a tejet. Utána odatesszük a vajat/margarint, és hozzáadjuk a lisztet. Kissé megpirítjuk. Majd szép lassan adagoljuk hozzá a tejet. Egy kicsit sűrűsödjön be.
Ha mindennel végzünk, összeállítjuk az egészet.
Egy edény aljára kis szószt teszünk, rá a tésztát, majd megint a húsos szósz jön, arra besamel. Így folytatjuk, amíg van hozzávalónk. Végül a tészta tetejére is tegyünk besamelt és rá a reszelt sajtot. Süssük szép pirosra.

Ezt is szeretjük