
Mákos túrótorta

Mákos túrótorta
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 ek. vaníliás cukor
- késhegynyi sütőpor
A mákos töltelékhez
- 7,5 dkg mazsola
- 2 ek. rum
- 12,5 dkg cukor
- 25 dkg őrölt mák
- fél citrom reszelt héja
- fél tk. őrölt fahéj
- 5 dkg puha vaj
- 1,2 dl tej
A túrós töltelékhez
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 12,5 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 ek. citromlé
- 1 dl tejföl
- 2 ek. étkezési keményítő
A tészta kenéséhez
- 1 tojássárga
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a tojássárgát, a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot jól nyújtható tésztává gyúrjuk, és hideg helyre állítjuk. A mazsolát forró vízben megmossuk, leszárítjuk és a rummal megöntözzük. A mákot összekeverjük a cukorral, a citromlével, a fahéjjal és a vajjal. A felforrósított tejjel leforrázzuk. Letakarva állni hagyjuk. A túrót áttörjük és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztva a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a citromlével, a tejföllel és a keményítővel, majd a túrómasszához adjuk. A tojáshabot is beleforgatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az omlós tésztát vékonyra kinyújtjuk. A kivajazott formát úgy béleljük ki vele, hogy 3 cm magas pereme is legyen. A mazsolát a rummal együtt a mákhoz keverjük. A tésztára simítjuk a máktölteléket, erre pedig rákenjük a túrókrémet. A süteményt a sütő alsó részére téve 75 percig sütjük. A sütés kezdetétől számított 30 perc múlva a tojássárgát 1 ek. vízzel elkeverjük és a tészta tetejét bekenjük vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció