
Concorde csirke

Édesanyámtól. Állítólag az ételről elnevezett repülőn szolgálták ezt fel annak idején.
Concorde csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db egész csirkemell
- 3dkg pirospaprika
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 20 dkg csiperke gomba
- só
- bors
- 20 dkg húsvétról maradt tarja
- 1 csomag lapka sajt natúr
- 1 csomag lapka sajt füstölt
- 1/2 l tej
- 15 dkg trappista sajt
- 1kg burgonya
- 1 csomag petrezselyem
- 2 dl száraz fehér bor
- 1 dl szóda
Elkészítés:
Háát erre fel kell készülni, mert elég macerás. Viszont megéri a sok vesződséget, mert nagy kedvencé válik.
A csirkemelleket felszeletelem. Enyhén paprikás lisztbe forgatom, majd kis zsírban hirtelen kisütöm. Nem annyira hirtelen, hogy a borból készült fröccsöt ne tudnám meginni.
Előkészítek egy kizsírozott nagyobb tepsit.
Belehelyezem a kisütött húsokat. Erre kerül egy szelet tarja, majd fél szelet sima és fél szelet füstölt sajt (lapka).
Ha ezzel megvagyunk, a gombákat kevés zsíron megpároljuk. Kevés borssal fűszerezzük.
Basamell mártást készítünk. Majd ebbe keverjük a párolt-pirított gombát.
Ennek jó keménynek kell lennie, hogy megálljon.
A sajt tetejére halmozzuk.
Ezért fontos, hogy innen ne folyjon le.
Az egészet még megreszeljük a másik sajttal.
Ha kész vagyunk, 170C sütőben megsütjük. (Kb. 20 perc.)
Ehhez a fantasztikus ételhez én petrezselymes burgonyát adok.
Ez tényleg nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept