Concorde csirke

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Édesanyámtól. Állítólag az ételről elnevezett repülőn szolgálták ezt fel annak idején.

Concorde csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db egész csirkemell
  • 3dkg pirospaprika
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg csiperke gomba
  • bors
  • 20 dkg húsvétról maradt tarja
  • 1 csomag lapka sajt natúr
  • 1 csomag lapka sajt füstölt
  • 1/2 l tej
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1kg burgonya
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 1 dl szóda
Recept idők

Elkészítés:

Háát erre fel kell készülni, mert elég macerás. Viszont megéri a sok vesződséget, mert nagy kedvencé válik.

A csirkemelleket felszeletelem. Enyhén paprikás lisztbe forgatom, majd kis zsírban hirtelen kisütöm. Nem annyira hirtelen, hogy a borból készült fröccsöt ne tudnám meginni.
Előkészítek egy kizsírozott nagyobb tepsit.
Belehelyezem a kisütött húsokat. Erre kerül egy szelet tarja, majd fél szelet sima és fél szelet füstölt sajt (lapka).
Ha ezzel megvagyunk, a gombákat kevés zsíron megpároljuk. Kevés borssal fűszerezzük.
Basamell mártást készítünk. Majd ebbe keverjük a párolt-pirított gombát.
Ennek jó keménynek kell lennie, hogy megálljon.
A sajt tetejére halmozzuk.
Ezért fontos, hogy innen ne folyjon le.
Az egészet még megreszeljük a másik sajttal.
Ha kész vagyunk, 170C sütőben megsütjük. (Kb. 20 perc.)
Ehhez a fantasztikus ételhez én petrezselymes burgonyát adok.

Ez tényleg nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük