Concorde csirke
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Édesanyámtól. Állítólag az ételről elnevezett repülőn szolgálták ezt fel annak idején.
Concorde csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db egész csirkemell
- 3dkg pirospaprika
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 20 dkg csiperke gomba
- só
- bors
- 20 dkg húsvétról maradt tarja
- 1 csomag lapka sajt natúr
- 1 csomag lapka sajt füstölt
- 1/2 l tej
- 15 dkg trappista sajt
- 1kg burgonya
- 1 csomag petrezselyem
- 2 dl száraz fehér bor
- 1 dl szóda
Elkészítés:
Háát erre fel kell készülni, mert elég macerás. Viszont megéri a sok vesződséget, mert nagy kedvencé válik.
A csirkemelleket felszeletelem. Enyhén paprikás lisztbe forgatom, majd kis zsírban hirtelen kisütöm. Nem annyira hirtelen, hogy a borból készült fröccsöt ne tudnám meginni.
Előkészítek egy kizsírozott nagyobb tepsit.
Belehelyezem a kisütött húsokat. Erre kerül egy szelet tarja, majd fél szelet sima és fél szelet füstölt sajt (lapka).
Ha ezzel megvagyunk, a gombákat kevés zsíron megpároljuk. Kevés borssal fűszerezzük.
Basamell mártást készítünk. Majd ebbe keverjük a párolt-pirított gombát.
Ennek jó keménynek kell lennie, hogy megálljon.
A sajt tetejére halmozzuk.
Ezért fontos, hogy innen ne folyjon le.
Az egészet még megreszeljük a másik sajttal.
Ha kész vagyunk, 170C sütőben megsütjük. (Kb. 20 perc.)
Ehhez a fantasztikus ételhez én petrezselymes burgonyát adok.
Ez tényleg nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Még több recept