Csirkemell sörös panírban
Csirkemell sörös panírban
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- bacon
- 1 hagyma
- 1 doboz sör
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- csirke fűszersó
- 40 dkg trappista sajt
- grillpálca
- olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket 1,5 centis kockákra vágjuk, akárcsak a sajtot és a bacont. Kétféle rudat készítünk - egyiken hús, bacon, hagyma, másikon csak hús és sajt legyen. A húst lefűszerezzük, a grillpálcára elkezdjük ráhúzni. Először a húst, utána a sajtot, és így tovább - hússal zárjuk le. A másik verziónál hús, bacon, hagyma a sorrend - a hússal zárom le itt is. Amikor már kész van az egész, akkor a hűtőbe teszem 1 órára. Sütés előtt elkészítem a sörös tésztát. A tojásokat felverem villával, megsózom, öntök hozzá egy kis sört, majd egy kevés lisztet. Úgy készítjük, mint a palacsintatésztát csak egy kicsit sűrűbbre. A húsokat lisztbe forgatom, majd a masszába, és forró olajban kisütöm. Bármivel tálalható, én krumplipürével, vagy zöldségekkel kínálom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept