Salátaleves

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Salátaleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb saláta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 2-3 ek olívaolaj
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

A darált húst tegyük egy tálba, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást, és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.

Egy edényben kezdjük el felhevíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, még a saláta kicsit összeesik.
Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.
Ezután hagyjuk hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd egy kevés levessel. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk ki, és pár percig még szép lassan főzzük tovább.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit.

Ezt is szeretjük