Sült csirkecomb krumplival és sütőtökkel
Sült csirkecomb krumplival és sütőtökkel
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db csirkecomb
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg sütőtök
- 5-6 geredz fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 2 db babérlevél
- kakukkfű (lehet szárított is)
- 1,5 dl fehérbor
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk be, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.
A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal.
Egy tepsibe tegyük egymásmellé a befűszerezett csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt, és krumplit.
Ezután szórjuk köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), tegyünk rá ízlés szerint kakukkfűágat, és babérlevelet, (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is) majd öntsük alá a bort. (bor helyett önthetünk alá 1,5 db víz és egy fél citrom levének a keverékét)
A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre.
Ezután fedjük le egy fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept