Vargabéles

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vargabéles

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 cs réteslap
  • 15 dkg cérnametélt
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 3-4 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • étolaj a lapok lekenéséhez
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűtjük.

A túrót egy tálba tesszük, majd villával kicsit összetörjük. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojássárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.

A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát beletesszük a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezünk egy réteslapot, úgy hogy a tepsi oldalát is befeddje. Ezután lekenjük olajjal, majd szintén ráhelyezünk egy réteslapot, majd lekenjük olajjal és rátesszük a harmadik réteslapot, de azt már nem kell olajjal lekenni.
Ezután a réteslapra rá kell önteni a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítani.

A töltelék tetejét befedjük egy réteslappal, majd olajjal lekenjük és ráhelyezzük a második réteslapot és szintén lekenjük olajjal.
Végül ráhelyezzük a harmadik réteslapot, majd a tetejét lekenjük a felvert tojással.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve langyosra hűtjük.

Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeletelni.

Ezt is szeretjük