Medvehagymás-kolbászos muffin

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 cs medvehagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát apróra felvágjuk. A kolbászt lekarikázzuk, majd kisebb kockákra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverjük.

Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverjük.

Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát, és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.

A muffinformát papírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiszedjük, rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

Ezt is szeretjük