Medvehagymaleves húsgombóccal

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Medvehagymaleves húsgombóccal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 kisebb zeller
  • 2 db húsleveskocka
  • egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1,5 l víz
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 tk kukoricaliszt

Húsgombóc hozzávalói

  • 40 dkg darált hús
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük és feltesszük főni. Hozzá kell adni a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesíteni, majd felforralni. Ezután mérsékeljük a hőfokot és szép lassan főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.

A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.
Ezután a levesbe kell helyezni a gombócokat és kb. 30 percig főzni. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek.
Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrjük. (a zöldségekre nem lesz szükség)

A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és tovább főzzük még kb. 5-6 percig.
Ezután levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük.

A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább. (Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.)

1
2
Ezt is szeretjük