Medvehagymaleves húsgombóccal

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 kisebb zeller
  • 2 db húsleveskocka
  • egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1,5 l víz
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 tk kukoricaliszt

Húsgombóc hozzávalói

  • 40 dkg darált hús
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük és feltesszük főni. Hozzá kell adni a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesíteni, majd felforralni. Ezután mérsékeljük a hőfokot és szép lassan főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.

A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.
Ezután a levesbe kell helyezni a gombócokat és kb. 30 percig főzni. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek.
Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrjük. (a zöldségekre nem lesz szükség)

A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és tovább főzzük még kb. 5-6 percig.
Ezután levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük.

A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább. (Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.)

1
2
Ezt is szeretjük