Spenótos penne

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos penne

Hozzávalók 2 személyre:

  • _Tésztához_:
  • 250 g penne (durum)
  • 1 evőkanál olíva
  • 1 teáskanál só
  • _A szószhoz_:
  • 1 csomag spenót
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Három evőkanál olívát felhevítek kis lángon, majd belenyomom a fokhagymát, kb. 2 percig pirítom (ha már jön az illata,) ráteszem a spenótot (olvasztom, ha még nem olvadt fel), forrásig melegítem, sózom, borsozom.
Lehúzom a tűzről, majd hozzáadom a fél adag tejszínt, és tovább forralom kb. 2-3 percig, majd ismét lehúzom és hozzáadom a maradék tejszínt is.
Továbbra is hagyom bugyogni, kóstolom, hogy a só és a bors elegendő-e és belenyomok még egy gerezd fokhagymát 1-2 perc és már kész is. Vizet forralok - kb. 2 liter-, melyhez forrás után egy evőkanál olajat és kiskanál sót adok. Majd beleteszem a tésztát és puhára főzöm kb 10 perc alatt.
A szósz 1/3-át ráteszem a tésztára és összekeverem, a többit fogyasztáskor adom csak hozzá, mert a tészta felszívná. Én füstölt sajttal szeretem. Pasiknak jobban ízlik, ha az elején az olajban kis szalonna darabok is kerülnek vagy füstölt sonka :-).

TIPP: Ha igazi húsevő vagy, akkor ehhez a mennyiséghez kockázz fel ½ kg csirkemellet és fokhagymás olívaolajon pirítsd meg, sózd, borsozd és már mehet is a szószba.

Ezt is szeretjük