Almás pite - ahogy mi szeretjük

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárga
  • reszelt citromhéj

Töltelék

  • 6-8 db közepes alma
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1/2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Piteforma vagy közepes kapcsos tortaforma szükséges.

A tésztát összedolgozzuk, majd 15-20 percre pihentetjük a hűtőben. Addig megpucoljuk az almákat és feldaraboljuk (kb. 1x2 cm-es darabokra:-), vagy lereszeljük. Egy lábosba teszem az almákat a cukorral, a vizet, és a fahéjjal félpuhára párolom (kb 10 perc). Ha reszelem az almát, akkor csak összekeverem a cukorral és a fahéjjal.

A tésztát testvériesen elfelezem (az egyik darab egy kicsit nagyobb), a nagyobb darabot kinyújtom, úgy hogy a piteforma alját és oldalát is betakarja. Egy marék reszelt diót vagy zsemlemorzsát teszek az alma alá, hogy a nedvességet felszívja és egy kis baracklekvárt :-), majd rámerem az almát, a levet, nem amit pároláskor engedett, de a párolást el lehet hagyni, csak akkor reszelni kell az almát és kicsavarni a léből.

Majd a kisebb darabot is kinyújtom, a tetejére teszem, és a szélét visszahajtom, hogy jól zárjon. Villával meg kell szúrni a tetejét, hogy a hőt kiengedje.

180 fokon sütöm, amíg a széle kicsit megbarnul - kb. 45 perc.

Ezt is szeretjük