Almás palacsinta tepsiben
Almás palacsinta tepsiben
Hozzávalók 6 személyre
- 2 bögre liszt
- 1 tojás
- 2 bögre tej
- 1/2 bögre ásványvíz vagy szódavíz
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 teáskanál kristálycukor
- 3 db édes alma
- 1 csipet só
- 5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- kevés vaj a tepsi kenéséhez
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sót és sütőport egy tálban összekeverem, majd egy lyukat készítek a közepében. Ide teszem a tojást, amit kézi habverővel elkeverek a liszttel, majd mikor már elég kemény, apránként hozzáadom a tejet. Csomómentesre kikeverem, hozzáöntöm az ásványvizet, ezzel is elkeverem és kész.
Egy tepsit vajjal kikenek, majd beleöntöm a palacsinta tésztát.
Az almákat cikkekre vágom (ha nincs alma szeletelőtök, akkor simán késsel), megpucolom és a vastag cikkeket 3 felé vágom. Szépen kirakom vele a palacsinta tészta tetejét.
A porcukrot és a fahéjat összekeverem, bőségesen megszórom vele az almák tetejét.
Előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kell még sütöm.
Szeletekre vágva, magában kínálom. Persze akár vanília sodóval vagy tejszínhabbal is kínálható.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept