Juhtúrós pörcös galuska csőben sütve
Juhtúrós pörcös galuska csőben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg fimomliszt
- 30 dkg juhtúró
- 20 dkg tehéntúró
- 4 tojás
- 1,5 dl víz
- só
- 30 dkg bacon szalonna
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A galuskához a lisztet, túrókat, tojást, vizet, sót összekeverem, majd pihentetem negyed órát. A szalonnát zsírjára sütöm, kiszedem a pörcöt, majd a keletkezett zsíron megdinsztelem a hagymát. Lobogó vízbe beleszaggatom a galuskatésztát, több adagban, hogy ne ragadjon össze. Ezután egy tűzálló tálba rétegzem: galuska, tejföl, hagyma, amíg el nem fogy a galuska. A tetejét tejföllel és a kisült pörccel zárom. Előmelegített sütőben összesütöm, 200 fokon, kb. 1/2 órán át. Nem éppen kalóriaszegény fogás, de nagyon finom, megéri kipróbálni.Ha biztosra akarok menni, mindig ezt készítem
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept