Túrós-vaníliás pite
Túrós-vaníliás pite
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 22 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 db tojássárga
- reszelt citromhéj
Krémhez
- 4 evőkanál baracklekvár
- 1 csomag vanília puding
- 4 dl tej
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Piteforma vagy közepes kapcsos tortaforma kell a sütéshez.
A tésztát összedolgozzuk, majd 15-20 percre pihentetjük a hűtőbe.
Elkészítjük a pudingot, 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral, ha megfőtt, kicsit hűlni hagyjuk. A túrót kikeverjük, a porcukorral, majd belekeverjük a pudingba, eközben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kinyújtjuk, és piteformát teljesen kibéleljük. Majd a tésztát megkenjük baracklekvárral, amire a krémet ráborítjuk.
A tésztát a sütőbe rakjuk, amíg meg nem barnul a széle, kb. 30-40 perc. Megvárjuk míg kihűl (mert a krém addigra szilárdul meg) és már tálalhatjuk is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept