Isteni lasagene

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Tészta_:
  • 350 g liszt
  • 50 g rozsliszt
  • 2 db tojás
  • 2 csipet só
  • Víz, amennyi a tészta összeállításához szükséges, kb. 2-3 dl
  • _Besamel_- mártás:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • Kb 3-5 dl tej
  • _A húsos szósz_:
  • 500 g darált hús (marha-disznó vegyesen)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db közepes sárgarépa
  • 1/4 db közepes fehérrépa
  • 2 doboz (2*140g) sűrített paradicsom
  • kb. 1 -2 dl vörösbor
  • Ha elfőtte a levét, akkor egy kis víz (0,5 dl)
  • Ízlés szerint: só, bors
  • 5 evőkanál olaj
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát cipó alakúra összegyúrjuk, majd lisztes gyúródeszkára tesszük. Sodrófával lapos nagytányér méretűre nyújtjuk. Ezután csíkokra vágjuk kb.: 4-5 db. A csíkokat egyenként nagyon vékonyra nyújtjuk. Ezután felszeljük téglalapokra – mint a boltit –, kb. 8 db lesz a középső csíkokból, és a már lobogó forró vízbe tesszük, kb. 5-8 másodpercre csíkonként, ezt ismételjük.

A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet –mikróban melegítettem és nem forraltam - állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük.

A húsos szószhoz a vöröshagymát felaprítjuk a foghagymával, a sárgarépát, fehérrépát lereszeljük – hogy szét tudjon főni - és együtt az olajon előpirítjuk, majd rátesszük a darált húst, aztán sózzuk, borsozzuk. Mikor kicsit megpirult a hús, ráöntjük a paradicsom pürét, elkeverjük, és vörösborral hígítjuk, majd készre főzzük. Meg kell kóstolni, hogy minden fűszer elegendő-e, ill. amennyiben elfőtte a levét, kis vízzel hígítsuk.

Összeállítás:
A tepsi alját -beolajozzuk- elfedjük, tésztával vékonyan megkenjük a húsos szósszal majd besamelmártással is (ezt csak úgy mutatóba, én csíkokat rajzoltam bele evőkanállal), ezt addig kell ismételni, amíg minden el nem fogy, ill.: a tepsi meg nem telik. A tetejére szintén raktam husit és besamelt is +sok sajtot. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.

Ezt is szeretjük