Csokitorta saját levében
Csokitorta saját levében
Hozzávalók 6 személyre
- 1 bögre finomliszt,
- 1 teáskanál sütőpor vagy 1 teáskanál szalagáré,
- 1/4 bögre kakaópor,
- 3/4 bögre barna- vagy kristáycukor,
- 1/2 bögre tej,
- 50 g olvasztott vaj,
- vanília- vagy csokoládéízű fagylalt a tálaláshoz vagy reszelt fehér csokoládé
Elkészítés:
Tészta:
Egy edénybe szitáljuk bele a lisztet, valamint a kakaóport. Adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük össze, hogy elvegyüljenek. Ujjunkkal fúrjunk egy lyukat a közepébe, öntsük bele a tejet, valamint a vajat, s alaposan keverjük össze. Öntsük a masszát egy kivajazott, 4 bögre űrtartalmú hőálló edénybe.
Öntet:
Az öntethez tegyük a cukrot, valamint a kakaóport egy edénybe. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, s kavarjuk el, amíg sima masszát kapunk. Óvatosan öntsük a szószt az edényben levő masszára, és 40 percig vagy tűpróbáig süssük.
Kis adagokban, vanília- vagy csokoládéfagylalttal vagy reszelt fehér csokoládéval tálaljuk a süteményt, az edény aljáról kanalazzuk a tetejére az öntetet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept