Ribizlis-szedres-túrós morzsás süti

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ribizlis-szedres-túrós morzsás süti

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 37 dkg cukor
  • 0,5 kg túró
  • 2 tojás
  • fél citrom leve és héja
  • 0,5 kg gyümölcs (ribizli és szeder vegyesen)
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (a liszthez és margarinhoz 25 dkg cukor kell) morzsalékosra gyúrjuk össze. Vajjal kikenünk egy tepsit, és a tészta 2/3 részét belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a levet. Ezután apránként hozzáadjuk a túrót is. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A gyümölcsöt rászórjuk a lenyomkodott tésztára, és ezen nagyjából eloszlatjuk a túrós krémet. (Másik módszer, hogy a krémet és a gyümölcsöket óvatosan összeforgatjuk, és így terítjük szét.)
A megmaradt morzsát a tetejére szórjuk, és mehet a sütőbe.
180 fokos sütőben sütjük, nekem hőlégkeverésesben olyan 30-35 percet sült.
Akkor jó, ha elkezd kicsit barnulni, és tűpróbával nézve sehol nem lágy.
A ribizli és a szeder miatt savanykás, de a tészta édessége ezt ellensúlyozza. Nagyon finom és gyors süti.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük