Ribizlis-szedres-túrós morzsás süti

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 37 dkg cukor
  • 0,5 kg túró
  • 2 tojás
  • fél citrom leve és héja
  • 0,5 kg gyümölcs (ribizli és szeder vegyesen)
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (a liszthez és margarinhoz 25 dkg cukor kell) morzsalékosra gyúrjuk össze. Vajjal kikenünk egy tepsit, és a tészta 2/3 részét belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a levet. Ezután apránként hozzáadjuk a túrót is. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A gyümölcsöt rászórjuk a lenyomkodott tésztára, és ezen nagyjából eloszlatjuk a túrós krémet. (Másik módszer, hogy a krémet és a gyümölcsöket óvatosan összeforgatjuk, és így terítjük szét.)
A megmaradt morzsát a tetejére szórjuk, és mehet a sütőbe.
180 fokos sütőben sütjük, nekem hőlégkeverésesben olyan 30-35 percet sült.
Akkor jó, ha elkezd kicsit barnulni, és tűpróbával nézve sehol nem lágy.
A ribizli és a szeder miatt savanykás, de a tészta édessége ezt ellensúlyozza. Nagyon finom és gyors süti.

Ezt is szeretjük