Ribizlis-szedres-túrós morzsás süti
Ribizlis-szedres-túrós morzsás süti
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 37 dkg cukor
- 0,5 kg túró
- 2 tojás
- fél citrom leve és héja
- 0,5 kg gyümölcs (ribizli és szeder vegyesen)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (a liszthez és margarinhoz 25 dkg cukor kell) morzsalékosra gyúrjuk össze. Vajjal kikenünk egy tepsit, és a tészta 2/3 részét belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a levet. Ezután apránként hozzáadjuk a túrót is. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A gyümölcsöt rászórjuk a lenyomkodott tésztára, és ezen nagyjából eloszlatjuk a túrós krémet. (Másik módszer, hogy a krémet és a gyümölcsöket óvatosan összeforgatjuk, és így terítjük szét.)
A megmaradt morzsát a tetejére szórjuk, és mehet a sütőbe.
180 fokos sütőben sütjük, nekem hőlégkeverésesben olyan 30-35 percet sült.
Akkor jó, ha elkezd kicsit barnulni, és tűpróbával nézve sehol nem lágy.
A ribizli és a szeder miatt savanykás, de a tészta édessége ezt ellensúlyozza. Nagyon finom és gyors süti.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept