Ribizlis-szedres-túrós morzsás süti

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ribizlis-szedres-túrós morzsás süti

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 37 dkg cukor
  • 0,5 kg túró
  • 2 tojás
  • fél citrom leve és héja
  • 0,5 kg gyümölcs (ribizli és szeder vegyesen)
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (a liszthez és margarinhoz 25 dkg cukor kell) morzsalékosra gyúrjuk össze. Vajjal kikenünk egy tepsit, és a tészta 2/3 részét belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a levet. Ezután apránként hozzáadjuk a túrót is. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A gyümölcsöt rászórjuk a lenyomkodott tésztára, és ezen nagyjából eloszlatjuk a túrós krémet. (Másik módszer, hogy a krémet és a gyümölcsöket óvatosan összeforgatjuk, és így terítjük szét.)
A megmaradt morzsát a tetejére szórjuk, és mehet a sütőbe.
180 fokos sütőben sütjük, nekem hőlégkeverésesben olyan 30-35 percet sült.
Akkor jó, ha elkezd kicsit barnulni, és tűpróbával nézve sehol nem lágy.
A ribizli és a szeder miatt savanykás, de a tészta édessége ezt ellensúlyozza. Nagyon finom és gyors süti.

Ezt is szeretjük