Különleges Eggs Benedict

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • _A zsömléhez_:
  • fél élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • pici só
  • annyi liszt, amennyit felvesz
  • kevés olíva olaj a tészta lazításához
  • _A mártáshoz_:
  • egy tojássárgája
  • vaj
  • majonéz
  • fagyasztott spenót levél
  • tejszín
  • fokhagyma vagy fokhagyma kocka
  • 4 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Angol muffin
Az Eggs Benedictet angol muffinon szokás tálalni. Ki gondolná, hogy egy egyszerű pizzatésztának ilyen előkelő nevet lehet adni? Annyi, hogy nem egy nagy lapos valamit nyújtunk belőle, hanem négy pici cipócskát készítünk.

Kevés vizet, lisztet és élesztőt felfuttatunk egy tálban, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és addig gyúrjuk, amíg kellemes, csomómentes tésztát nem kapunk. 4 részre szedjük, kis zsemléket formázunk belőle, belisztezzük mindkét oldalát, sütőpapíros tepsibe tesszük és 15 percet hagyjuk kelni, majd kisütjük.

Buggyantott tojás
A vizet feltesszük forrni, mikor enyhén buborékozik alacsonyra kapcsoljuk a lángot és beleöntjük az egész tojást. Nem nyúlunk hozzá, megvárjuk, amíg a fehérje szépen megkeményedik. Kb. 2 percig főzzük így, addig, hogy a belseje még folyós maradjon.

Spenót
A spenótot vajon megpárolom és a tejszínnel és a fokhagymával összerottyantom. Addig kell főzni, míg elforr a leve és sűrű lesz.

Holland mártás
Gőz fölött olvasztott, nem forró vajba beleütjük a sárgáját és krémesre keverjük. Mivel én ghí-vel készítettem a mártást, nagyon intenzív íze lett, ezért a végén majonézzel lágyítottam. (Ghí: tisztított vaj, aminek édesebb, karamellesebb íze van.)

A muffinokat félbevágjuk, rárakjuk a tojásokat, arra a spenótot és végül leöntjük a mártással.

Ezt is szeretjük