Spenótos galuska gombapaprikással
Spenótos galuska gombapaprikással
Hozzávalók 2 személyre
- 600 g csiperkegomba
- 1 fej hagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 kiskanál pirospaprika
- egy kevés kakukkfű
- só
- bors
- 250 g spenót
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 4 dl tej
Elkészítés:
2 evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, s ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paprikát, paradicsomot, a pirospaprikát, majd végül a felszeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, majd fedő alatt 7-8 percig főzzük. Közben a spenótot megpároljuk, majd pépesítjük. Vesszük a lisztet, a tojásokat, s egy kis sót, s összekeverjük, annyi tejet adva hozzá, amíg lágy galuskatésztát kapunk. Ekkor hozzáadjuk a pépesített spenótot. Két részletben sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrjük, s 2 evőkanál olajjal megöntözzük, s összekeverjük. Tetejére szedjük az elkészült gombapaprikást, s meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept