Spenótos galuska gombapaprikással

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spenótos galuska gombapaprikással

Hozzávalók 2 személyre

  • 600 g csiperkegomba
  • 1 fej hagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • egy kevés kakukkfű
  • bors
  • 250 g spenót
  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

2 evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, s ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paprikát, paradicsomot, a pirospaprikát, majd végül a felszeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, majd fedő alatt 7-8 percig főzzük. Közben a spenótot megpároljuk, majd pépesítjük. Vesszük a lisztet, a tojásokat, s egy kis sót, s összekeverjük, annyi tejet adva hozzá, amíg lágy galuskatésztát kapunk. Ekkor hozzáadjuk a pépesített spenótot. Két részletben sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrjük, s 2 evőkanál olajjal megöntözzük, s összekeverjük. Tetejére szedjük az elkészült gombapaprikást, s meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük