Édes szerelem pannacotta

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 500 ml habtejszín
  • 300 gramm fehér csoki
  • 1 marék kókuszreszelék
  • 50 gramm cukor a piskótához
  • 20 gramm cukor a habba
  • 90 gramm liszt
  • 37 ml tej a piskótához
  • 37 ml olaj
  • 1 tojás
  • 1/4 cs sütőpor
  • 15 gramm lapzselatin
  • 300 gramm málnadzsem
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 20 gramm cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgáját, majd hozzászórjuk a lisztet, és kissé összeforgatjuk. Magas fokozaton keverjük, míg kissé kivilágosodik. A fehérjéből kicsit a masszához adunk, fellazítjuk vele, majd óvatosan beleforgatjuk a többi fehérjét is. A tortaformának (23 cm) csak az aljára rakunk papírt és beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük 1 ek málna dzsemmel. A fehér csokoládét felolvasztjuk egy tálban, a tejszínt felfőzzük. Ezalatt a lapzselatinokat beáztatjuk hideg vízbe.
A megolvasztott csokoládéhoz hozzácsurgatjuk a forró tejszínt folyamatos keverés közben, majd egy habverővel kihűlésig habosítjuk a fehér csokoládés tejszínt.
Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, a lapzselatint felolvasztjuk.
Folyamatos keverés mellett keverjük a krémhez, majd addig keverjük, míg kezd sűrűsödni.
A krémet egyenletesen terítsük el a piskótán, és betesszük a tortát a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a teteje.
Ha megfagyott a krém, hideg vízbe áztatom a lapzselatint, majd megolvasztom, és a málnadzsemhez öntöm folyamatos keverés mellett.
Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen elterítem a fagyos krém felszínén.
Az így kapott tortát visszateszem a fagyasztóba, és ott marad kb. fél órán át.
Ha kellően kihűlt, egy szív alakú kiszúróval kiszúrom a falatokat.
Kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük