Édes szerelem pannacotta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Édes szerelem pannacotta

Hozzávalók 8 személyre

  • 500 ml habtejszín
  • 300 gramm fehér csoki
  • 1 marék kókuszreszelék
  • 50 gramm cukor a piskótához
  • 20 gramm cukor a habba
  • 90 gramm liszt
  • 37 ml tej a piskótához
  • 37 ml olaj
  • 1 tojás
  • 1/4 cs sütőpor
  • 15 gramm lapzselatin
  • 300 gramm málnadzsem

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 20 gramm cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgáját, majd hozzászórjuk a lisztet, és kissé összeforgatjuk. Magas fokozaton keverjük, míg kissé kivilágosodik. A fehérjéből kicsit a masszához adunk, fellazítjuk vele, majd óvatosan beleforgatjuk a többi fehérjét is. A tortaformának (23 cm) csak az aljára rakunk papírt és beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük 1 ek málna dzsemmel. A fehér csokoládét felolvasztjuk egy tálban, a tejszínt felfőzzük. Ezalatt a lapzselatinokat beáztatjuk hideg vízbe.
A megolvasztott csokoládéhoz hozzácsurgatjuk a forró tejszínt folyamatos keverés közben, majd egy habverővel kihűlésig habosítjuk a fehér csokoládés tejszínt.
Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, a lapzselatint felolvasztjuk.
Folyamatos keverés mellett keverjük a krémhez, majd addig keverjük, míg kezd sűrűsödni.
A krémet egyenletesen terítsük el a piskótán, és betesszük a tortát a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a teteje.
Ha megfagyott a krém, hideg vízbe áztatom a lapzselatint, majd megolvasztom, és a málnadzsemhez öntöm folyamatos keverés mellett.
Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen elterítem a fagyos krém felszínén.
Az így kapott tortát visszateszem a fagyasztóba, és ott marad kb. fél órán át.
Ha kellően kihűlt, egy szív alakú kiszúróval kiszúrom a falatokat.
Kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük