Spenótos-túros tészta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg fagyasztott spenót
  • 50 dkg félzsírós tehéntúró
  • 50 dkg fodros nagykocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 6-8 lapsajt vagy reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát az olajon megpárolom, beleteszem a spenótot, sózom, borsozom, jól összeforralom, ha kész, kihűtöm. Ha kihűlt, hozzáteszem az áttört túrót, nagyon alaposan összekeverem, ízlés szerint utánasózom, borsozom, ezután belekeverem a tésztát, amit előtte sós vízben kifőztem, leszűrtem.

A vaj felével kikenek egy tűzálló tálat vagy magas peremű kis tepsit, ebbe öntöm a tésztás masszát. Ráöntöm a tejszínt, tetejére morzsolom a vaj másik felét, és alufóliával lefedem.
Előmelegített sütőben, 160-180 C-on, kb. 20 percig lefedve, majd további 10-15 percig fedő nélkül sütöm. Ekkor ráhelyezem a lapsajtot, majd ennek a tetejére a szeletekre vágott paradicsomot és addig sütöm, amíg az szép pirosra sül a tetején.

Tálaláskor megszórtam még pirított bacon szalonnával :)

Ezt is szeretjük