Magyaros kacsarilette

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyaros kacsarilette

Hozzávalók 4 személyre

  • A rilette-hez
  • 2 kacsacomb
  • 6 ek. kacsazsír
  • Fél fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • Csipet só, bors

A négymagvas cipókhoz

  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg Graham-liszt
  • 1,25 dkg élesztő
  • 1.55 dl meleg víz
  • 1 kk. cukor
  • 1,5 kk. só
  • 1-1 ek. szezámmag, hántolt tökmag, napraforgóbél, lenmag

A lila csalamádéhoz

  • 40 dkg vöröskáposzta (1 kis fej torzsa nélkül)
  • 10 dkg (1 közepes) sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 paprika
  • 1 kápia paprika
  • Fél kígyóuborka
  • 1 csomag hónapos retek vagy egy fekete retek
  • 2 ek. só
  • 0,6 dl 20%-os ecet
  • 5 db édesítő

Elkészítés:

A zöldségeket nagyon vékony szeletekre vágjuk, egy tálban a sóval összekeverjük. Az ecetben feloldjuk az édesítőt, ezzel ismét összekeverjük a salátát. Három napig szobahőmérsékleten, lefedés nélkül érleljük, többször átkeverjük. Végül üvegekbe töltjük, hűtőbe tesszük.
A rilette-hez a combok bőrét lehúzzuk, darabokra vágjuk. Kisütjük belőle a zsírt, hozzáöntjük a többihez. 1 ek. zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Belenyomjuk a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Rátesszük a combokat, minden oldalukat körbepirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk a húst. Ha elfő a leve, pótoljuk. Picit sózzuk, borsozzuk. Mikor kész a „pörkölt”, kivesszük a húst, lefejtjük a csontokról, visszatesszük a szaftba. Elfőzzük a levet, beleöntjük a zsírt. Addig sütjük-pároljuk benne a húst, fakanállal megnyomkodjuk, míg szálaira szétesik. Langyosra hűtjük a pépet, fóliázott formákba öntjük. Éjszakára hűtőbe tesszük.
A cipókhoz a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a többi hozzávalóval együtt, simára gyúrjuk. 2 darabba szedjük, lisztezett tepsiben, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Késsel bevágjuk a tetejüket, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a cipókat 2 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén megpirítjuk. Egy tál egyik felére borítjuk a formából a rilette-et, középre tornyozunk pár szelet pirítóst, a másik felére kanalazunk egy kupac csalamádét. Azonnal tálaljuk.

1
2
3

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük