Erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel
Erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel
Hozzávalók 4 személyre
A muffinhoz:
- 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 15dkg liszt
- 15dkg cukor
- 15dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
A pezsgőkrémhez:
- 1 dl pezsgő
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. porcukor
Elkészítés:
Olvaszd ki fagyasztott gyümölcsöt, és tegyél félre néhány szemet a díszítéshez. A lisztet keverd simára a sütőporral, cukorral, tojásokkal és a vajjal. A gyümölcsöt aprítsd fel, vagy nyomkodd össze villával, és óvatosan keverd hozzá a tésztához.
A pezsgőt keverd össze a porcukorral és a tojássárgával, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrítsd be a krémet.
A muffinformát béleld ki papírral, kend meg egy kis olajjal, hogy ne ragadjon bele a süti, és a feléig töltsd meg tésztával. Ezután tégy rá egy kis pezsgőkrémet, majd fedd be ismét tésztával. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készen is van a finom muffin. Ezután már csak díszíteni kell a félretett gyümölccsel és egy kis porcukorral.
Én általában piros gyümölcsöket használok, ezért rózsaszínes árnyalatban pompázik a tészta, de használhatsz bármilyen más gyümölcsöt is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept